Ciasto bez pieczenia " Budyniowiec"
Składniki:
okrągłe biszkopty
Krem
1 litr mleka
3 budynie śmietankowe
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
Śmietana
400 ml śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
starta czekolada
Wykonanie:
formę 20 x 20 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
Krem
budynie mieszamy szklance mleka pozostałe mleko gotujemy
dodajemy rozmieszany budyń masło cukier
gotujemy 3 minuty budyń często mieszamy
na biszkopty wykładamy ciepły budyń studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z płynną żelatyną masę mieszamy
na zimny budyń wykładamy śmietanę wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny
Składniki:
okrągłe biszkopty
Krem
1 litr mleka
3 budynie śmietankowe
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
Śmietana
400 ml śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
starta czekolada
Wykonanie:
formę 20 x 20 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
Krem
budynie mieszamy szklance mleka pozostałe mleko gotujemy
dodajemy rozmieszany budyń masło cukier
gotujemy 3 minuty budyń często mieszamy
na biszkopty wykładamy ciepły budyń studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z płynną żelatyną masę mieszamy
na zimny budyń wykładamy śmietanę wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny