Sernik Królewski
Składniki:
25 dkg margaryny
2.5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1 kg mielonego sera białego
6 jajek
1/2 szklanki śmietany 30 %
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
Piana
5 białek
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem
Formę 25 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia
2.5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1 kg mielonego sera białego
6 jajek
1/2 szklanki śmietany 30 %
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
Piana
5 białek
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem
dodajemy kakao cukier jajka proszek
wyrabiamy ciasto dzielimy na 2 części
1 większą część ciasta dajemy do lodówki
drugą część ciasta dajemy do zamrażarki na godzinę
Piana
białka z cukrem ubijamy na sztywno
Piana
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę masę delikatnie mieszamy
Ser
ser ucieramy z 1/2 cukru dodajemy śmietanę żółtka budyń
Ser
ser ucieramy z 1/2 cukru dodajemy śmietanę żółtka budyń
masę mieszamy z ubitymi białkami
Formę 25 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto z lodówki wykładamy a na nie dajemy masę serową
na wierzch dajemy pianę a na nią ścieramy ciasto z zamrażarki
Sernik pieczemy w 170 godzinę
Sernik pieczemy w 170 godzinę
wierzch posypujemy cukrem pudrem.